Näin luonnonkuidut pitävät sänkysi raikkaana

Näin luonnonkuidut pitävät sänkysi raikkaana

Villa puhdistaa luonnollisesti itsensä.

Kuten aikaisemmassa postauksessa selvitimme, villaiset peti- ja vuodevaatteet pystyvät imemään itseensä erittäin tehokkaasti kosteutta – jopa kolmekymmentä kertaa enemmän kuin polyesteri. 

Villa auttaa pitämään ihon kuivana ja estää näin hien, bakteerien sekä epämiellyttävien hajujen muodostumista. Mitä prosessissa tapahtuu?

Villan uniikit kyvyt hallita kosteutta:

  1. Villa on hygroskooppinen kuitu - tarkoittaen sitä, että se imee ja haihduttaa kosteutta luonnollisesti. Villa pystyy imemään noin 35% oman painonsa verran kosteutta pitäen ihon kuivana, eikä edistä bakteerien kasvua alueella.

  2. Villa sitoo aktiivisesti epäpuhtaita hajuja kuidun sisällä, jossa bakteerikanta ei pääse kukoistamaan. Tämän johdosta villatäytteinen tuote pysyy raikkaana pitkään.

  3. Villatuotteet ovat vesipestäviä. Epäpuhtaudet vapautuvat pesussa myös tehokkaammin kuin synteettisistä polyesterikuiduista:

    Australian valtiollinen tutkimuskeskus CSIRO (The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) tutkimus osoitti muun muassa, että merinovillasukat pitivät sisällään vähemmän epäpuhtaita hajuja niin käytön jälkeen, kuin myös pesun jälkeen. Katso graafi: