Faktapohjaista Vaikuttajayhteistyötä

Nukkuuko lapsesi muovissa vai villassa?

Siihen nähden, että nukumme melkein kolmanneksen elämästämme, tietää aika harva meistä, missä nukkuu. Sängyssä, joo, mutta minkä materiaalien päällä ja alla? Sängyn ja tyynyn toki halutaan olevan ergonomisia, mutta mistä ne on valmistettu? Tiedätkö, mitä tyynysi sisältä löytyy? Tai mistä patjasi on tehty?

Kemikaalicocktail.fi

Villalla nukkumisen vaikutukset unen laatuun

Mutta villa on siitä ovela materiaali, että se on ilmava. Ilmavuus tekee siitä mainion eristeen sekä kylmään että kuumaan säähän – kuumalla se pitää viileänä ja kylmällä lämpimänä. Tutkimuksissa huomattiin, että jos uneen vaipui 29 asteisessa makuuhuoneessa (kuten me täällä tropiikissa) ja villaisissa vuodevaatteissa, unenpäästä sai kiinni nopeammin, heräilyt vähenivät ja unta riitti pidempään kuin puuvillaisissa tai synteettisissä materiaaleissa nukkuessa.

Lähiömutsi.fi

Nuku luonnollisesti

Villalla ja Peitteellä on valikoimissaan sekä villatäytteisiä, että puuvillatäytteisiä vuodevaatteita. Futonilla on nyt nukuttu muutama kuukausi ja kokemukset ovat olleet aivan loistavia. Normaaliin runkopatjaan tottuneena tuntuma on tietysti erilainen, mutta vain positiivinen. Ajattelin aluksi futonin olevan aika kova, mutta olin väärässä, se joustaa juuri sopivasti ja tuntuu ihanan möyheältä mutta tukevalta..

AnneMelender.fi

Parempaa unta villan välissä

Nämä villaiset tuotteet osoittautuivat mahtaviksi. Lämpimällä ja pehmeällä patjansuojalla oli ihana nukkua. Se oli ihan toista maata kuin se vanha keinokuituinen, hiostava patjansuoja! Villapeittokin osoittautui erinomaiseksi. Enää tämän vilukissan ei tarvinnut palella pakkasten tullessa ja makuuhuoneen lämpötilan pystyi pitämään raikkaan viileänä. Tämä ei kuitenkaan muuttanut sitä tosiasiaa, että patjat oli uusittava.

Pilviraitti

Edelleen hyviä yöunia

Ensinnäkin kaikki tuotteet tehdään alusta asti Suomessa käsityönä ja luonnonmateriaaleista. Ja toisekseen: vertailun jälkeen huomasin, että nämä ovat laatuun nähden hintaluokkansa edullisimpia tuotteita. Missä tahansa nykyään nukunkaan yöni, kaipaan aina omaa sänkyäni. On ikävä painavaa villapeittoa, joka ei kasaannu mytyksi pussilakanan pohjalle vaan pysyy jämptisti painavana päälläni koko yön. On ikävä tyynyä, joka tukee niskaa. Ja ennen kaikkea: on ikävä hevosenjouhitäytteistä kasettisijauspatjaa, joka on jämäkkä ja tukee selkää.

Satu.is

Parhaat patjat luonnonmateriaaleista

Valittellessani kohtaloani Simppelin instassa, ja kysellessäni mistä voisin löytää kevyen, mutta lämpimän ja samalla hengittävän peiton, joka pitää vilun poissa, ei hiosta ja on vauvalle turvallinen, meni homma kuorolaulannaksi: Porin Villa & Peite, mene sinne! Ihmettelitte, miten en ollut heistä aiemmin kuullut ja kerroitte, kuinka teillä on sieltä hommattu maailman paras peitto, mutta myös tyyny sekä petari tai futonpatja, ja niin edespäin

Simppelisormiruokakeittiö.com