Hämähäkki,
tikkitäkki
ja flokkipatja

Elipä kerran, lähes sata vuotta sitten, nuori leski Anna nimeltään.

Uuttera ja uhmakas. Itselleen ja kahdelle tyttärelleen elannon turvatakseen, Anna perusti kaupan kotikulmilleen Pori-nimiseen vilkkaaseen satamakaupunkiin.

Äskettäin itsenäistyneessä, suloisessa, mutta köyhässä Suomessa, Villatavara- ja vaihtoliike A. Rajamäki avasi ovensa. Sinne porilaiset saivat myydä ja vaihtaa villoja ja lumppujaan, houkutteleviin uusiin lankoihin, kankaisiin ja peitteisiin. Jokaista, joka sisään astui, palveltiin auliisti ja ajanmukaisesti.

Rohkeana naisena Anna perusti Poriin villatavara- ja vaihtoliikkeen, johon ihmiset toivat lampaanvillaansa.

2000-luvulla aloitimme todella panostamaan luonnonkuituisten tuotteiden laatuun.

Idearikas Antti osti tekstiilitehtaaksi maineeltaan hämäräperäisen vanhan puutalon. Kenties entisen pirtutehtaan, Hämähäkin nimeltään.

Pian äitinsä lailla itsepäinen ja itsenäinen tytär Aura, kera toimelias vävypoika Antti, tulivat Annan avuksi. Antti oli idearikas nuorukainen ja ihaili kaikenlaista edistystä.

Turhia aikailematta, hän osti maineeltaan hämäräperäisen vanhan puutalon. Kenties entisen pirtutehtaan, Hämähäkin nimeltään.

Sinne polkaistiin tekstiilitehdas. Siellä saksalaiset koneet ja porilaiset ihmiset tikkasivat täkkejä ja repivät nöyhtäistä flokkia patjojen täytteeksi. Ilma pöllysi. Ja nimikin vaihdettiin. Syntyi Porin Villa ja Peite.

Mainoksia vuosikymmenten varrelta

Kun taaksepäin katsotaan, niin kyllä kannatti Antin visiointi ja peloton hyppäys tehtailijaksi. Oma tehdas kasvatti vakavaraisuutta, sukupolvelta toiselle. Kannatteli läpi sotavuosien ja avioerojen. Herkkävaistoinen kauppiasperhe näki ja tunsi maailman muutokset. Puikkelehdittiin ajan virrassa, keksittiin ja valmistettiin, sen mukaan kuinka kilpailu kiristeli tai todellisuus vaihtui ympärillä.

Saana tarkastamassa villan laatua

Tyynyjen täytteet punnitaan ja täytetään käsin

Vielä tänäkin päivänä aistii Annasta polveutuvan määrätietoisen aherruksen, kun käy sisään lämpöiseen ja villalta tuoksuvaan ompelimoon.

Sama perintö kannattelee edelleen ja vie kunkin sukupolven kerrallaan mennessään. Anttia ja Auraa seurasi Aarni-poika ja vaimonsa Liisa. Heitä poikansa Antti ja vaimonsa Teija. Nyt Villa & Peitteen manttelinperijänä on Ville, Antin ja Teijan poika. Vielä tänäkin päivänä aistii Annasta polveutuvan määrätietoisen aherruksen, kun käy sisään lämpöiseen ja villalta tuoksuvaan om- pelimoon. Kotiin, jossa on kasvanut jo viisi polvea Viinikan perhettä. Punomassa puhdasta unta rakkaille asiakkailleen. Virkeän mielen puolesta.

Jatkuvia hyviä suhteita kanssanne toivoen