Villa on 100% biohajoava

Villa on 100% biohajoava

Villa on luonnollinen ja uusiutuva materiaali. Missä vain ruoho kasvaa, lampaat tulevat tuottamaan villaa. 

Joka vuosi, lampaille kasvaa uutta karvaa joka tekee villasta täysin uusiutuvan materiaalin. Yksinkertainen yhdistelmä aurinkoa, vettä sekä raikasta ilmaa tuottavat tätä luonnonmateriaalia. 

Kun villa kierrätetään, se hajoaa luonnollisesti vapauttaen arvokkaita ravinteita takaisin maahan. Synteettiset kuidut taas voivat olla äärimmäisen hitaita hajoamaan ja tuottavat jätettä kaatopaikoille sekä mikrokuitu saastetta vesistöihin pesussa. 

Miten villa biohajoaa?

Kaikki eläin- ja kasviperäiset materiaalit ovat jollakin tasolla biohajoavia, tarkoittaen että elävät organismit kuten fungi sieni ja bakteerit pystyvät maaduttamaan materiaalin kokonaisuudessaan.

Villa koostuu luonnollisesta proteiinista, keratiinista, joka on samantapainen proteiini josta hiuksemme koostuvat. Kun mikro-organismit luonnollisesti hajottavat keratiinin maahan, ei siitä aiheudu vaaraa ympäristölle.

Villa ei lisää kaatopaikkajätettä tai mikrokuitu saastetta.

 

Luonnonkuidut biohajoavat suhteellisen nopeasti maahan sekä vesistöihin. Kontrastina keinokuidut (joita tuotteissamme ei käytetä) kestävät vuosikymmeniä hajota luontoon ja niiden mikromuovit aiheuttavat haittaa ympäristölle.